zaterdag 27 oktober 2012

What to do met deze enorm berg kastanjes???

Een paar dagen geleden hebben we een wandeling gemaakt 
op het domein van het Kasteel van Wippelgem. 
Nietsvermoedend kwamen we uit op een enorme rijkdom aan kastanjes.
We hadden natuurlijk geen zakje mee 
dus offerde ik mijn sjaal op en gebruikte deze als zak om ze allemaal in te verzamelen.
Vriendlief heeft ze mooi verspreid op de tafel gelegd om te drogen.

A few days ago, I went for a walk . We came back with a bag (my scarf) full of chestnuts.


Maar wat kan je nu doen met zo'n hoop kastanjes???

But what to do with so much chestnuts?

Ik heb alvast de hoeveelheid verkleind door kastanjekoekjes te bakken. 
Ze vielen serieus in de smaak. Denk dat ik er morgen weer moet bakken...

I made the stash a littlebit smaller by baking chestnutcookies.


Recept vond ik hier 

~ Kastanjekoekjes ~


Ingrediënten (voor ongeveer 30 koekjes)

100 g tamme kastanjes /chestnuts
250 g bloem/flower
180 g boter/butter
130 g suiker/sugar
een snuifje zout/ a little bit of salt

Snijd de kastanjes kruiselings in 
(om het pellen gemakkelijker te maken en om te voorkomen dat ze ontploffen. 
Als de kastanjes toch ontploffen haal je ze uit de oven)
Pof ze 10 à 15 minuten in een hete oven (250° C)
Pel de gepofte kastanjes (ook het bruin velletje).
Snijd ze in kleine blokjes en rooster deze in een droge pan tot ze een kleurtje hebben. 
Roer alle droge ingrediënten in een kom goed door elkaar.
Voeg de boter toe en kneed alles door elkaar tot een soepele bal.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik 
en steek er met vormpjes koekjes uit. 
Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of op een bakplaat bedekt met bakpapier en 
bak ze 15 tot 20 minuten op 180° C (heteluchtoven 160° C) in het midden van de oven.

Make a little cross incision in the chestnuts.
Bake the chestnuts in the oven (250° C) 10 à 15 minutes.
Peel the chestnuts (also the brown skin)
Cut into small pieces and roast them in a dry pan until they have a tan.
Mix all the dry ingredients in a bowl
Add the butter and knead them all until it becomes a neat ball
roll out the dough and cut out biscuits
Place the cookies on a buttered baking sheet and put them in the oven for 15 à 20 minutes (180° C / hot air oven 160° C)

Smakelijk !!!
Have a nice meal !!!


      





3 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit!
    Hier smaakten ze ook goed...maar kastanjekoekjes lijken ons ook erg lekker.
    Van de week maar even de tuin van m'n ouders onveilig maken :o)
    Bedankt voor het recept!

    Fijn weekend! Dinaz ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm... bedankt voor de suggestie! Nog nooit eerder gegeten, maar klinkt erg lekker! groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zet er even bij dat het wel TAMME kastanjes moeten zijn.. de meeste kastanjes zijn paardenkastanjes en dus ONEETBAAR!
    je kan ze dus koken en pellen en samen met spruitjes eten.. das een heerlijke combi(gewoon nog even 2 minuten met de spruitjes meekoken als ze al gaar en gepeld zijn.
    creme de marrons oftewel kastanjepuree is heerlijk bij ijs of op brood..
    je kookt ze en pelt ze.. en pureert ze tesamen met een pakje room en suiker naar smaak.
    als je dit doet.. kom je zelfs nog kastanjes te kort!!!

    BeantwoordenVerwijderen